SOHBET ODALARI GİRİŞ

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklara korunmasız cinsel ilişkiden kaynaklanan hastalıklar denir. En sık görülen semptomlar sifiliz(Frengi) ve genital herpestir.

Cinsel yolla bulaşan hastalık (CYBH), eşlerden birinin hasta olması durumunda, hastalıklı bölgedeki bakteri veya virüsler, yakın temas sonucunda sağlıklı kişinin koruma bariyerlerini aşar.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar en çok, çok sayıda partnerle korunmasız cinsel ilişkiye giren bekar gençlerde görülür. Çok partnerli cinsel ilişkilerde bu hastalıkların yayılması kaçınılmazdır. Hasta erkekler kadınları daha sık enfekte eder. Başka bir deyişle, bir kadını bir erkekten yakalama sıklığı, bir erkeği bir kadından yakalama sıklığından daha yüksektir.

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların genel olarak göz attığımız zaman aşağıdaki gibi listelenebilmektedir:

  • Klamidya
  • Gonore
  • Mikoplazma
  • Genital herpes (HSV)
  • HPV (Human papillomavirus – Genital siğiller ve rahim ağzı kanserine neden olabilir)
  • Sifiliz ( Frengi )
  • Trikomonas
  • HIV (Human immunodeficiency virus – AIDS yani bağışıklık yetersizliği sendromu)
  • Hepatit B

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar (STD) Nasıl Bulaşır ?

En sık korunmasız cinsel ilişki sırasında yakın temas yoluyla bulaşır. Ancak hepatit BC ve AIDS gibi hastalıklar da kan ve kan ürünleri ile bulaşabilmektedir. Bel soğukluğu, üreoplazma, mikoplazma, genital herpes, sifiliz (sifiliz) çoğunlukla yakın temas ve cinsel ilişki yoluyla bulaşır.

Korunmasız hasta bir kişiyle cinsel ilişkiye girdikten 1-4 hafta sonra penis ucundan akıntı, idrar yaparken yanma, kas ve eklem ağrıları, bazen ateş, deri döküntüsü, meme ucunda kızarıklık gibi belirtilerle başlar. penis. Kadınlarda vajinal akıntı, idrarda yanma, sık idrara çıkma, genital bölgede kızarıklık, ilişki sırasında ağrı ve ateş şikayetleri vardır.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar (STD) Nasıl Teşhis Edilir ?

Bel soğukluğu, klamidya, üreoplazma, mikoplazma gibi hastalıklar akıntıdan direkt mikroskobik inceleme ve kültür ile, sifiliz serolojik testlerle, genital siğiller ve uçuklar direkt muayene ile teşhis edilebilir, kandaki serolojik testlere bakılır ve AIDS ve hepatit teşhisine bakılır.

Bu tür hastalıklar tedavi edilmezse semptomlar 2 hafta içinde kendiliğinden kaybolur, ancak daha sonra prostatit (prostat bezi iltihabı), aortit, kalp hastalıkları, eklem hastalıkları, beyni etkileyen beyine ait semptomlarla kendini gösterebilir ve geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir.

Birçok cinsel yolla bulaşan hastalık tedavi edilebilir, ancak hepsi tedavi edilemez. Bazıları yaşamı tehdit edebilirken, diğerleri daha az ciddi etkilere sahiptir.

Bununla birlikte, hepsine bir STI neden olur. Bu yüzden onları önlemenin en iyi yolu düzenli olarak tarama yaptırmak ve daha güvenli seks yapmaktır.

Kendimi Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan Nasıl Korurum

Cinsel yolla bulaşan hastalık riskinizi azaltmanın bir çok yolu bulunmaktadır, ancak, her zaman için araştırmalar neticesinde paylaşımlarda bulunduğumuz için okuduklarımız ve tecrübelerimizi sizler ile paylaştığımızı unutmamalısınız, bu doğrultuda her zaman için hekimlere başvurmanızı öneriyoruz.

  • Cinsel partnerlerinizi tanıyın—Sizin veya partnerinizin sahip olduğu partner sayısı ne kadar fazlaysa, CYBE kapma riskiniz de o kadar yüksek olur.
  • Lateks veya poliüretan prezervatif kullanın—Her vajinal, oral veya anal seks yaptığınızda lateks veya poliüretan prezervatif kullanmak enfeksiyon riskini azaltır.
  • Bazı seks uygulamalarının riski artırdığını bilin— Cildi yırtan veya kıran cinsel eylemler daha yüksek CYBE riski taşır. Anal seks yüksek risk taşır çünkü rektumdaki dokular kolayca kırılır. Vücut sıvıları da CYBE taşıyabilir. Enfekte bir kişiyle korunmasız cinsel ilişkiye girmek, CYBE kapma açısından yüksek bir risk oluşturur.
  • Aşı olun—Hepatit B ve insan papilloma virüsüne (HPV) karşı korunmaya yardımcı olacak aşılar mevcuttur

Bel Soğukluğu ve Klamidya Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bel soğukluğu ve klamidyaya bakteriler neden olur. Bu enfeksiyonların genellikle hiçbir semptomu yoktur ancak yine de doğurganlık üzerinde uzun vadeli etkileri olabilir. Semptomlar ortaya çıktığında, enfekte bir kişiyle temastan 2 ila 21 gün sonra ortaya çıkabilir. Bu enfeksiyonlar aynı anda ortaya çıkabilir.

Bel soğukluğu ve klamidya belirtileri aşağıdakileri içerebilir:

  • Vajina veya penisten akıntı
  • Ağrılı idrara çıkma veya daha sık gitme ihtiyacı
  • Pelviste veya karında ağrı
  • Vajinal bölgede yanma veya kaşıntı
  • Vulvanın kızarıklığı veya şişmesi
  • Adet dönemleri arasında kanama
  • Ateşli veya ateşsiz boğaz ağrısı
  • Şişmiş veya genişlemiş lenf düğümleri

HPV hakkında bilmeniz gerekenler

HPV, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en yaygın CYBE’lerden biridir. Bazı HPV türleri cinsel temas yoluyla bulaşır. Bazı HPV türleri rahim ağzında kansere yol açabilecek anormal değişikliklere neden olabilir. HPV ayrıca anüs , vulva, vajina, penis, baş ve boyun kanseri ile bağlantılıdır.

HPV enfeksiyonunun genellikle hiçbir belirtisi yoktur. Ancak birkaç HPV türü genital siğillere neden olabilir. Siğiller genital bölgenin herhangi bir yerinde görünebilir.

Bazen siğiller kendi kendine geçer. Eğer yapmazlarsa, mevcut tedaviler vardır. Siğiller temizlendikten sonra bile HPV vücutta haftalarca veya yıllarca semptomsuz kalabilir.

Frengi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Frengi bakterilerden kaynaklanır. Frengiye neden olan bakteriler, derideki bir kesik yoluyla veya bir partnerin frengi yarasıyla temas yoluyla vücuda girer. Bu yara genellikle vulva, vajina, anüs veya peniste meydana geldiğinden, frengi çoğunlukla cinsel temas yoluyla yayılır. Frengi tedavi edilmezse uzun süreli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Frengi belirtileri evreye göre farklılık gösterir:

  • Birincil aşama—Frengi ilk olarak ağrısız bir yara olarak görünür. Bu yara 3 ila 6 hafta içinde tedavisiz geçer.
  • İkinci aşama – Frengi tedavi edilmezse, bir sonraki aşama, yara iyileşirken veya yaranın kaybolmasından birkaç hafta sonra başlar. Bu aşamadaki semptomlar, ayak tabanlarında ve ellerin avuçlarında kızarıklık, vulvada düz siğiller ve grip benzeri semptomları içerebilir.
  • Gizli enfeksiyon – Bazı insanlarda kızarıklık ve diğer semptomlar birkaç hafta veya ay içinde kaybolabilir, ancak enfeksiyon hala vücuttadır. Buna gizli enfeksiyon denir.

Genital Herpes Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Amerika Birleşik Devletleri’nde en az 50 milyon insan – yaklaşık 6 yetişkinden biri – genital herpese neden olan virüsle enfekte. Herpes enfeksiyonu ağrılı yaralara neden olabilir, ancak bazen hiç yara olmaz. Uçuk olup da bunu bilmemek mümkündür.

İlk enfekte olduğunda, herpesli bir kişi grip benzeri semptomlara sahip olabilir. Yaralar, cinsel organlarda, kalçalarda veya diğer alanlarda küçük, sıvı dolu kabarcıklar olarak görünebilir. Yaralar genellikle kümeler halinde gruplanır ve yaraların göründüğü alan şişmiş ve hassas olabilir. Bir kişinin semptomları olduğunda, virüs vücuda girdikten yaklaşık 2 ila 10 gün sonra ortaya çıkar.

HIV Hakkında Bilmeniz Gerekenler

HIV, edinilmiş immün yetmezlik sendromuna (AIDS) neden olan virüstür . HIV, meni , vajinal sıvı veya kan gibi enfekte vücut sıvılarıyla temas yoluyla kişiden kişiye bulaşır .

HIV vücudunuza girdikten sonra bağışıklık sistemine saldırır . Bağışıklık sistemi zayıfladıkça, hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı daha az direnebilir. HIV’li bir kişi, zatürree , belirli kanser türleri ve enfeksiyonlar gibi bağışıklık sisteminin normalde savaşacağı hastalıklar geliştirdiğinde AIDS teşhisi konur.

Trichomoniasis Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Trichomoniasis, seks yoluyla yayılan mikroskobik bir parazitin neden olduğu bir enfeksiyondur. Tedavi ile tedavi edilebilir. Birçok insanda trichomoniasis semptomları yoktur. Semptomlar ortaya çıktığında vajinadan akıntı ve vajinal kaşıntı ve kızarıklığı içerir.

Hepatit Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hepatit, bir virüsün neden olduğu karaciğerin ciddi bir enfeksiyonudur. İki tip hepatit, B ve C cinsel yolla bulaşabilir. Enfekte bir kişinin kanı, meni, vajinal sıvıları ve tükürüğü ile doğrudan temas yoluyla yayılabilirler. Hepatit B enfeksiyonunu önleyecek bir aşı vardır. Hepatit C enfeksiyonunu önleyecek bir aşı yoktur.

Hepatit B veya hepatit C ile enfekte olmuş birçok kişi tamamen iyileşir. Bununla birlikte, bazı insanlar uzun vadeli sağlık sorunlarına yol açabilecek kronik karaciğer enfeksiyonları geliştirir.

Sonuç Tavsiyeler;  Yazı içeriğinde belirtilmiş bilgiler, genel olarak araştırmalar neticesinde okunan dökümanlar yardımı ile elde edilmiştir, tedavi etme anlamı taşımaz ve tedavi yerine kesinlikle geçmemektedir, Bu tür rahatsızlıkları olan kişiler, Hekimlere başvurmalı ve doktorlar yardımı ile çözüm bulması gereklidir.

 

 

Yorum Gönder

CİNSEL SOHBET

Zurna, Geveze, Bizimmekan, TRSohbet gibi büyük sitelerin ortak cinsel sohbet adresleri olarak oldukça popüler olduğumuzu giriş yaparak görebilirsiniz.

© 2018 Copyright – Tüm hakları saklıdır. 

sohbet omegle